На Запоріжчині відкрили нові сімейні ферми

1 грудня 2015 117 0
На Запоріжчині відкрили нові сімейні ферми
Кurkul.comНа Запоріжчині відкрили нові сімейні ферми

У с. Жовтневе Токмацького району (Запорізька область) відбулося урочисте відкриття чергових сімейних ферм. До кооперативного руху долучилися три родини, пише прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

Урочисте відкриття ферм створене у рамках Проекту USAID/Партнерство заради інновацій: «Розвитоксімейних ферм, об’єднаних у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи», що виконується МБФ «Добробутгромад» у партнерстві з компанією «Данон» в Україні, ДОГО «Сільськогосподарська консультаційна служба» таОСОК «Господар» за співфінансування «Данон Екосистем» Фонду та Уряду Канади, за підтримки Міністерствааграрної політики та продовольства України, яке також є бенефіціаром даного проекту.

«Ці ферми створені на базі господарств-членів сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Жовтневе». Кожна з них розрахована на 20 корів, у них встановлено міні-танки охолоджувачі, які забезпечать постачання молока першого ґатунку на молокозавод ТОВ «Данон Дніпро», — інформує сайт.

Як зазначається у повідомленні, завдяки покращенню умов утримання тварин, а саме автоматичній системі напування корів, якісній системі вентиляції повітря та освітлення, автоматизованому доїнню продуктивність поголів’я ферм зросте мінімум на 15-25%. У свою чергу, це дозволить родинам зменшити загальні витрати часу на роботу в господарстві, збільшити об’єми заготівлі молока та суттєво підвищити власні доходи.

«Сімейні ферми отримають по дві високопродуктивні нетелі і за умовами договору передадуть перший приплід жіночої статі іншій сімейній фермі, що є членами кооперативу», — зазначається на сайті.

Виконано за допомогою Disqus