Документацію із землеустрою погоджуватимуть за принципом екстериторіальності

4 травня 2020 972 0
Документацію із землеустрою погоджуватимуть за принципом екстериторіальності
Kurkul.com

З 1 травня вступила в силу Постанова Кабміну, яка передбачає погодження всіх видів документації із землеустрою за принципом екстериторіальності. Про це повідомляється на офіційному сайті Держгеокадастру.

Така реформа має забезпечити прозорість дій під час погодження документації та зниження корупції, а також дозволить вчасно все опрацювати, усунути контакти між розробниками та експертами.

Як повідомляється, документація на погодження буде надаватися лише в електронній формі через особистий кабінет, що зменшить часові затрати розробників та забезпечить комфортні умови надання адміністративних послуг. А вже висновок про розгляд документації буде надіслано на електронну пошту, скріплений лише ЕЦП та міститиме QR-код. Отже, не потрібно додаткових штампів, печаток, звернень тощо.

За словами Голови Держгеокадастру Дениса Башлика, екстериторіальний принцип погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок зарекомендував себе як «потужний антикорупційний запобіжник». Саме тому розширення на інші види землевпорядної документації має місце.

Читати за темою: Ціна землі буде на рівні $1,5-3 тисяч/га — голова Держгеокадастру

Виконано за допомогою Disqus