Німецький експерт розповів, як зберігати вологу в грунті

7 травня 2020 249 0

Для кожного аграрія важливим завданням є забезпечення рослин вологою під час сівби та появи сходів. Отримати необхідну кількість вологи можна завдяки правильному обробітку грунту. Про це розповів консультант по рослинництву «NU Agrar GmbH» Антон Штадлер у новому випуску відеоблогу «РАПСОДІЯ» від «КВС-УКРАЇНА» на Kurkul.com.

«Якщо мова йде про досягнення високої врожайності — на першому місці має бути водний баланс грунту. Мова йде про те, щоб вода, яка надходить з опадами, якомога краще проникала в грунт та накопичувалася там у якості корисного джерела вологи для подальшого росту рослин», — зазначив Антон Штадлер.

Він наголосив на необхідності впливу на структуру грунту відповідним обробітком, сівозміною, коригуванням вмісту гумусу тощо.

«Важливо забезпечити якісний обробіток грунту та звертати увагу на баланс гумусу, адже він бере на себе важливу функцію в накопиченні вологи та забезпеченні життєдіяльності мікроорганізмів», — розповів експерт.

Антон Штадлер додав, що ці заходи мають бути проведені так, щоб грунт був у змозі інфільтрувати вологу з верхніх шарів на нижні, щоб пізніше, під час посушливого періоду, скористатися нею через капіляри.

Виконано за допомогою Disqus