Пасічники прогнозують недобір меду та пилку

12 травня 2020 1888 0
Пасічники прогнозують недобір меду та пилку

Несприятлива погода, що встановилась в Україні у квітні і травні може призвести до недобору весняних медів та квіткового пилку. Про це Kurkul.com повідомив пасічник та співвласник ТМ «Знатний Мед» Валерій Курейко.

«Низькі температури, вітер та дощі ускладнюють роботу бджіл по збору нектару та пилку з весняних медоносів — плодові сади та кущі,  ріпак, кульбаба, та інших», — зазначає пасічник.

Читати за темою: Бджолам загрожує новий небезпечний вірус

На думку експерта, це призведе до недобору весняних медів  до 30%, як мінімум, у кількох регіонах України — насамперед  — популярного у споживачів «майського» меду. 

«Якщо  похолодання, і особливо, дощі, будуть продовжуватись до кінця травня, це також може вплинути на збір нектару з найбільш цінного медоносу — акації», — зазначає Валерій Курейко. 

Щодо квіткового пилку, то його можна збирати і протягом літніх місяців, проте більшість пасічників намагаються  не стримувати бджіл під час збору нектару з літніх медоносів, а тому зазвичай активно використовують квітень і травень. Проте, на думку бджоляра, в цьому році, погода не дозволила налагодити нормальний збір пилку  у цей період.

Виконано за допомогою Disqus