В Україні запровадять податковий мінімум на 1 га с/г землі

13 травня 2020 11214 0
В Україні запровадять податковий мінімум на 1 га с/г землі
Kurkul.com

Запровадження податкового мінімуму на 1 га с/г земель призведе до притоку в місцеві бюджети від 19 до 69 млрд грн та до детінізації 12 млн га с/г земель. Такий прогноз озвучив народний депутат України, секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політик Іван Чайківський, інформує AgroPolit.com.  

Він разом із Олегом Тарасовим та Дмитром Соломчуком у березні 2020 р. зареєстрували законопроєкт №3131-1«Проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо удосконалення системи оподаткування у сфері земельних відносин і сільського господарства», який запроваджує мінімальне податкове навантаження на землю с/г призначення.

«Податковий мінімум на 1 га сільськогосподарських земель – об’єктивна необхідність чи ні? Сьогодні на цю тему в Україні триває дискусія. Але щоб вести її правильно, потрібно розуміти бекграунд запровадження податкового мінімуму. Обсяг тіньового обробітку сільськогосподарських земель в Україні становить, за різними оцінками, від 12 до 16 млн га. Через тіньову оренду місцеві бюджети у 2019 році недоотримали у вигляді податків від 19 до 69 млрд грн… На практиці це означає провал у виконанні громадами соціальних програм, медицини, освіти, у розвитку інфраструктури сіл, а також нерівні правила гри для бізнесів на землі в кожному регіоні. Вирішити ці проблеми й покликане «відбілення» використання с/г земель шляхом запровадження податкового мінімуму на 1 га сільськогосподарської землі», — пояснив він.

Тож у законопроєкті №3131-1 пропонується:

  • 1) збільшить земельний податок мінімум до 3%, максимум до 4% від НГО, якщо зараз цей податок становить у середньому 0,3%-1%;
  • 2) платник земельного податку має право провести залік і зменшити суму податку, який перевищує 1% від нормативної грошової оцінки ділянок:
  •          фізична особа — на суму сплаченого (зокрема податковими агентами) податкового зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб, яка розрахована з доходів, отриманих від продажу сільськогосподарської продукції;
  •          фізична особа-підприємець або юридична особа, які є сільськогосподарськими товаровиробниками: на суму сплаченого особою-податковим агентом податкового зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб; на суму сплаченого єдиного податку 3-ї групи; на суму сплаченого податку на прибуток підприємств.
  • 3) оскільки платники єдиного податку 4-ї групи звільняються від сплати земельного податку за ділянки, які використовуються для ведення с/г товаровиробництва, для них також змінюються умови оподаткування за формулами:
  • а) СЄП = БС + СЗП, де:
  • СЄП — ставка єдиного податку
  • БС — ставка для відповідної категорії (типу) земель, для ріллі, сіножатей і пасовищ – 0.2,
  • СЗП — ставка земельного податку, встановлена органом місцевого самоврядування.
  • б) платники єдиного податку 4-ї групи мають право зменшити суму податку (провести залік), що перевищує 1% від нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь, на суму сплаченого такими особами-податковими агентами податку на доходи фізичних осіб (орендодавців та працівників).

Якщо сума податку більша, ніж сума податку на доходи фізичних осіб, залишок суми єдиного податку сплачується до бюджету.

«Іншими словами: ми підвищуємо ставку земельного податку до 3-4%, але даємо можливість її знизити аж до 1% за рахунок сплати інших податків (ПДФО від продажу с/г продукції або ПДФО орендодавців та працівників (для платників ЄП) або єдиного податку 3-ї групи, або податку на прибуток підприємства). Цей механізм, водночас, мінімально вплине на легальних сільськогосподарських товаровиробників, оскільки вони вже сплачують усі належні податки та збільшить податкове навантаження на «тіньовиків», виштовхуючи їх у легальне поле», — підсумував Іван Чайківський.

Виконано за допомогою Disqus