Найближчим часом соєво-ріпакові правки скасують — Саакашвілі

15 травня 2020 884 0
Найближчим часом соєво-ріпакові правки скасують — Саакашвілі

Соєво-ріпакові поправки для аграріїв будуть скасовані найближчим часом, бо в силу вступить законопроект №1210, підписаний президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомив під час ефіру «Право на владу» голова Виконавчого комітету Національної ради з питань реформ Міхеїл Саакашвілі, інформує AgroPolit.com.

«Я радився з юристами: термін для ветування законопроекту №1210, на жаль, пройшли. І він вступає в силу. Я знаю  про позицію Зеленського і в найближчі дні будуть зустрічі з бізнесом і все, що турбує бізнес, обговорюватимемо і у вигляді пропозицій вноситимемо, щоб ви прийняли ці зміни до цього закону», — зазначив Саакашвілі.

Наразі у парламенті є законопроект №2446 про скасування соєвих правок, авторства Микола Сольський, Олег Тарасов. Аграрний комітет рекомендував його прийняти у першому читанні.  

Нагадаємо, що законопроект №1210 проголосували у другому читанні 16 січня і вньому є поправка 2124, яка і відміняє соєво-ріпакові обмеженнядля аграріїв. Її автори — Микола Сольський, Олег Тарасов та інші. 

«Ми з групою депутатів запропонували до законопроекту поправку 2124, яка зняла дискримінаційні норми, передбачені так званими соєво-ріпаковими правками. Це робилося для того, щоб аграрії могли вільно продавати свою продукцію, а відшкодування ПДВ буде поширюватися на всіх», — пояснив раніше необхідність цієї поправки один із авторів, голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Олег Тарасов.

Виконано за допомогою Disqus