Врожайність цукрових буряків знизиться через несприятливу погоду — думка

16 травня 2020 119 0
Врожайність цукрових буряків знизиться через несприятливу погоду — думка
Kurkul.com

Станом на 13 травня в Україні засіяно 209 тис. га цукрових буряків, що на 5% менше показників минулого року. Повідомляє прес-служба «Укрцукор».

Окрім зменшення посівних площ, поточний сезон характеризується і менш сприятливими погодними умовами що, в свою чергу, може суттєво вплинути на врожайність.

«Цього року посівна була значно ускладнена, адже безсніжна зима і відсутність опадів фактично позбавила ґрунт вологи і в результаті маємо пилові бурі та суховії. Потім квітнева посуха змінилась травневими зливами і приморозком, а частина посівів Вінниччини, Полтавщини і Хмельниччини уражена шкідниками. Всі ці фактори можуть негативно вплинути на розвиток коренеплоду, що призведе до втрати маси кореня і цукристості», — характеризує посівну аналітик НАЦУ «Укрцукор» Назар Михайловин.

В структурі посівів, як завжди, лідирує Вінницька область — 23% від загальної площі. На другому місці — Полтавська область (12,9%), яка цього року обігнала Хмельницьку — 11,2%. На своїх полях вони мають відповідно 27 тис. га та 23,3 тис. га. Четвертою за посівними площами стала Київщина — 22,5 тис. га (10,8%).

«Вінниччина залишається лідером за посівними площами цукрових буряків, проте, цього року посіяли на 200 га менше, ніж минулого. Також, в порівнянні з минулим роком відчутно зменшились посівні площі у Тернопільській (на 4,8 тис. га) і Волинській (3,1 тис. га). Центральна Україна навпаки ж, наростила площі «солодких» коренеплодів (Черкаська область — 1,5 тис. га, Кіровоградська — 1,2 тис. га, Полтавська — 600 га)», — підсумував аналітик.

Слідкуйте за посівною із Kurkul.com та інтерактивною картою «Посівна Онлайн 2019/20». Проект створений в партнерстві з компанією BASF

Виконано за допомогою Disqus