Британські вчені розповіли як створити ефективну молочну ферму

19 травня 2020 126 0
Британські вчені розповіли як створити ефективну молочну ферму
kurkul.com

На Британсько-українському агробізнес форумі «Ефективна молочна ферма», який відбувся цього року в рамках заходу АгроВесна 2020 британські вчені визначали чи реально подолати дефіцит молочної сировини на внутрішньому ринку, що потрібно вітчизняній МТФ, аби стати такою ж, як британська і чи реально до 2026 р. створити в Україні 5 тисяч сімейних молочних ферм. Про це йдеться у статті «Як створити ефективну молочну ферму: поради британських фахівців» на Kurkul.com.

Джон Мейон, генеральний директор з експорту Департаменту міжнародної торгівлі, поділився з присутніми прикладами успішного досвіду Великої Британії в молочному тваринництві.
Фахівці з UkrMilkInvest Group пропонують створювати сімейні молочні ферми за британським зразком аби Україна також стала лідером в молочній галузі.

За словами вчених, для реалізації такого проекту необхідно 6,3 млрд грн інвестицій, 2,9 млрд грн дотацій. Окупність такої сімейної молочної ферми складе 3 роки.

«Сімейним молочним фермам, об’єднаним у кластери, простіше буде дотримуватись санітарних умов виробництва молока, гарантувати його високу якість, а значить, і продавати ґатунком екстра і вищим», – йдеться у повідомленні.

Також на форумі звернули увагу на необхідності сучасного доїльного обладнання, а також на щоденному моніторингу ряду показників, починаючи від рівня надою і закінчуючи рівнем pH у коров’ячому рубці.

Читати за темою: На Сумщині запускають виробництво молока А2

Виконано за допомогою Disqus