На Миколаївщині фермери незаконно засіяли пасовища ячменем та соняшником

20 травня 2020 1512 0
На Миколаївщині фермери незаконно засіяли пасовища ячменем та соняшником

Вознесенська місцева прокуратура Миколаївської області виявила порушення законодавства при використанні земель с/г призначення, та через суд вимагає повернення у розпорядження держави 30 га сільгоспземель. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Установлено, що двом жителям Вознесенського району надано в оренду земельні ділянки загальною площею понад 30 га вартістю майже 1 млн грн для сінокосіння та випасання худоби.

Однак, у порушення вимог Земельного кодексу України та умов договору оренди землі, вказані громадяни використовують ділянки не за цільовим призначенням, а саме вирощують на них ячмінь та соняшник. Тобто, пасовища фактично використовуються як рілля для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Такі незаконні дії землекористувача призводять до погіршення якості ґрунтів, виснаження земель та до значних втрат бюджетів, оскільки орендна плата за землі зазначеної категорії в 4-5 разів менша, ніж за ріллю.

З метою захисту інтересів держави у сфері земельного законодавства, місцевою прокуратурою до суду пред’явлено два позови про дострокове розірвання договорів оренди землі та повернення у розпорядження державі земель.

Виконано за допомогою Disqus