Через обмеження імпорту добрив внутрішні ціни зростуть втричі

26 травня 2020 1283 0
Через обмеження імпорту добрив внутрішні ціни зростуть втричі
kurkul.com

Запровадження квот на імпорт добрив може викликати зростання цін на внутрішньому ринку для аграріїв більше як у 3 рази. Про це повідомив народний депутат України, секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський у коментарі  для публікації «Ігор Петрашко & Дмитро Фірташ: курс на створення монополії чи лібералізація ринку міндобрив?» на AgroPolit.com.

«У нас добрива і так на третину дорожчі, ніж у Європі. Обмежуючи імпорт, уряд іще більше порушить баланс формування цін на цю групу товарів за рахунок звуження конкуренції на ринку. Таке враження, що в Міністерстві економіки та сільського господарства не мають елементарних базових знань ані в економіці, ані в агровиробництві», – сказав Іван Чайківський.

Про проблему заборони імпорту розповіли експерти ринку голова Агро-Продовольчої Ради, голова Всеукраїнського конгресу фермерів Іван Слободяник, старший економіст проєкту «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні» Олег Нів'євський, також голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Олег Тарасов та колишній заступник міністра аграрної політики і продовольства України, фермер Віктор Шеремета

Читати за темою: Через квотування добрив аграрії втрачатимуть $100 млн щороку — Тарасов

Виконано за допомогою Disqus