Фермери зможуть відстежувати вологість ґрунтів за допомогою супутників

29 травня 2020 468 0
Фермери зможуть відстежувати вологість ґрунтів за допомогою супутників
Kurkul.com

Супутникова платформа моніторингу полів EOS Crop Monitoring випустила масштабне оновлення. Платформа допомагає приймати базовані на даних рішення, зменшувати витрати та збільшувати врожаї. Повідомляє Kurkul.com.

Головне в оновленні:

  • відстеження вологості ґрунтів;
  • групові профілі;
  • прогноз погоди на 14 днів від лідера галузі;
  • покращене зонування.

«Спостереження за вологістю ґрунту — одна із інноваційних особливостей платформи. Фермерам не потрібно бути досвідченими користувачами, щоб опрацьовувати інформацію, подану в графіках. Супутникові дані, представлені у формі двох кривих, допомагають відстежувати показники вологості поверхні ґрунту та прикореневої зони прикоренивища. Застосування цієї технології дає можливість робити точніші прогнози урожайності, а також значно вдосконалити процес прийняття рішень для ефективного ведення сільського господарства», — зазначають у EOS Crop Monitoring.

Одна з ключових переваг платформи — відсутність потреби у додатковому обладнанні. Фермерам не потрібно закуповувати дорогі датчики вимірювання вологості та витрачати кошти на забезпечення їхньої діяльності. За допомогою супутникових знімків аграрії можуть аналізувати поточні та попередні показники, починаючи з 2015 р. Це дає можливість приймати правильні рішення при обробці ґрунту та догляду за посівами.

Також користувачі EOS Crop Monitoring тепер можуть організувати цифрове управління всіма справами на фермі в одному спільному профілі. Із Груповими профілями можна приєднуватися до будь-якої кількості Команд та легко перемикатися між ними.

EOS Crop Monitoring представила оновлену функцію Weather+. Для цього платформа інтегрує дані від aWhere, провідного постачальника метеорологічних даних для аграріїв. Точні прогнози поєднані з науково перевіреними агрономічними моделями.

Двотижневий прогноз погоди EOS Crop Monitoring включає точну та важливу інформацію про:

  • кількість опадів;
  • мінімум та максимум температур;
  • вологість повітря;
  • хмарність;
  • швидкість та напрямок вітру.

Також оновлено функцію Зонування. Тепер користувач може зробити карти вегетації на основі всього одного знімку з супутника. Або використати будь-який проміжок за останні п'ять років, щоб краще зрозуміти особливості поля.

Виконано за допомогою Disqus