Виноградарі та винороби вимагають зменшити податки

2 червня 2020 503 0
Виноградарі та винороби вимагають зменшити податки
kurkul.com

Виноградарі та винороби звернулися до Президента та Уряду з вимогою зменшити податкове навантаження задля мінімізації економічних наслідків пандемії COVID-19 та карантину.
Про це повідомляє Економічна правда.

Ініціативу підтримали найбільші виноробні підприємства та більше 50 виноградарських господарств.

Причиною звернення є погіршення економічної ситуації в галузі та несприятливими кліматичними умовами в Причорноморському регіоні цього року.

У відкритому листі закликають скасувати деякі податкові збори та зменшити фінансове навантаження.

Виробники виділяють такі основні пункти вимог:

  • Звільнити підприємства-виробники алкогольної продукції від сплати податку на додану вартість та акцизного податку на алкогольну продукцію.
  • Запровадити положення про те, що в торговельних мережахвідсоток представленості вітчизняної алкогольної у порівнянні з імпортною продукцією повинен бути не менше 50%.
  • Відновити спеціальний режим оподаткування податку на додану вартість длясільськогосподарських товаровиробників, які займаються вирощуванням багаторічних насаджень, тваринництвом.
  • Запровадити різні за розміром ставки акцизного податку для виробників алкогольних напоїв та імпортерів. Розмір ставок акцизного податку для імпортних алкогольних напоїв повинен бути вищим на 30% або більше від розміру ставок акцизного податку для вітчизняних алкогольних напоїв.
  • Запровадити ввізне мито на алкогольну продукцію, яка імпортується на митну територію України.

Читати за темою: Виноградники Півдня потерпають від нестачі вологи

Виконано за допомогою Disqus