Держава не помічає стихійного лиха на Одещині — фермер

2 червня 2020 5288 0
Держава не помічає стихійного лиха на Одещині — фермер
Kurkul.com

Держава не помічає, що на території Одеської області відбулось дійсно стихійне лихо. Наразі фермерам, як ніколи потрібна підтримка та допомога. Про це розповів одеський фермер Олег Ніцевич у відео «Держава не помічає стихійного лиха на Одещині. Посуха 2020» на Куркульському YouTube-каналі.

«Держава не помічає, що на території Одеської області відбулось дійсно стихійне лихо. В 2019 році ми посіяли понад тисячу гектарів озимої пшениці, 580 гектарів озимого ячменю і 230 гектарів озимого ріпаку. І от з цієї площі ми втратили 73% озимої пшениці, ячменю — 81%, ріпаку — 80%. Воно просто згоріло, не виросло. Опадів не було взагалі», — розповів фермер.

Він зазначив, що ніхто не очікував такого лиха. Наразі фермери зіштовхнулися з низкою проблеми, через втрату врожаю вони не зможуть сплатити податки, здійснити виплати пайовикам, оплатити за оренду землі та ін.

«Звісно держава не може одразу витягти кошти і покласти на стіл. Але я б хотів, щоб вони з особливою відповідальністю підійшли до вирішення проблеми. Адже ми українські сільгоспвиробники. Ми тут працюємо, створюємо робочі місця та захищаємо продуктову програму України. Я хочу щоб керівники держави допомогли вирішити проблему. Можливо відмінити частину податків чи зробити податкові канікули. Це ж тимчасові труднощі, ми з часом усе повернемо», — зазначив Олег Ніцевич.

Виконано за допомогою Disqus