Аграріям України прогнозують рекордний врожай кукурудзи

2 червня 2020 828 0
Аграріям України прогнозують рекордний врожай кукурудзи
Kurkul.com

Дощі, які пройшли територією України в травні, сформували умови для рекордного врожаю кукурудзи, за рахунок якого валовий збір зернових в 2020 р. може досягти 68 млн т. Про це повідомила  начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко, інформує Уніан.

«Дощі забезпечили гарне зволоження ґрунту під пізніми культурами — для кукурудзи, соняшника та сої зараз сформувалися «райські умови». Поки що не вистачає тепла, але потепління прийде в Україну через 3-4 дні», — сказала вона.

Читати за темою: Названо області з найвищим рівнем зволоження ґрунту

На думку Тетяни Адаменко, українські аграрії зможуть зібрати 68 млн т врожаю в цьому році, якщо на території країни збережуться сприятливі умови для росту і рекордного врожаю кукурудзи.

«Щоб зібрати 68 млн т врожаю зернових, потрібен рекорд по кукурудзі. По пшениці в цьому році точно не буде рекорду – через посуху в березні-квітні постраждали посіви в Одеській, Херсонській та інших південних областях, де пшеничні поля найбільші в Україні», — сказала вона.

Експерт підкреслила, що, хоча дощі забезпечили зволоження 80% посівних площ країни, на Півдні опади були не такими великими, а в деяких районах зберігся ґрунтова посуха.

За словами Адаменко, зволоження ґрунту під ранніми зерновими культурами покращилося, але не досягло оптимального рівня. В Одеській, Херсонській та інших південних областях урожай пшениці очікується на рівні нижче середнього.

Виконано за допомогою Disqus