В Україні буде дефіцит сої — думка

2 червня 2020 1722 0
В Україні буде дефіцит сої — думка

Наразі в Україні є близько 100 тис. т сої, частина з якої законтрактована на експорт. Для внутрішнього споживання на найближчі 4 місяці буде потрібно мінімум 200-250 тис. т олійної, чого ніяк не вистачить українському ринку. Таку думку висловив співзасновник компаній сільгоспвиробництва, логістики та переробки, керівник проекту AdamPolSoya компанії АТК Дмитро Мотузко у блозі на Latifundist.com.

«У найближчі 4 місяці, за моїми підрахунками, буде дефіцит сої на внутрішньому ринку за перевиробництва на зовнішньому. Щось, як я і говорив, можна замінити соняшниковим шротом, а щось замінити не зможуть», — зазначив Дмитро Мотузко.

За його словами, не дивно, що Україна почала імпорт олійної.

«Не розумію, чому всіх приголомшила новина про постачання бразильської сої. Нічого дивного. Подивіться на обсяги експорту сої в цьому маркетинговому році, тоді все стане зрозуміло», — сказав керівник проекту AdamPolSoya компанії АТК.

Він додав, що підприємства України продовжать імпортувати сою.

Також Дмитро Мотузко зазначив, що в експорті сировини зацікавлені транснаціональні корпорації, що інвестують в експортну логістику в Україні і в виробництво в інших країнах.

Читати за темою: Понад 90% ріпаку Україна цього сезону експортувала до ЄС

Виконано за допомогою Disqus