Експерт розповів про захист культур за несприятливої погоди

3 червня 2020 60 0
Експерт розповів про захист культур за несприятливої погоди
Kurkul.com

У другому випуску LNZ Hub 3.0 менеджер з розвитку агротехнологій LNZ Group Віктор Сонець розповів про боротьбу із бур'янами на початкових етапах росту рослин з урахуванням особливостей поточного агрокліматичного сезону. Повідомляє SuperAgronom.com.

За результатами огляду дослідних блоків LNZ Hub фахівець розповів про різні схеми захисту посівів пшениці, кукурудзи, соняшнику та сої, особливості дозування пестицидів та їх бакові суміші. Не менш важливим аспектом став аналіз зміни погодних умов та їх вплив на стан і розвиток рослин.

«За період з 28 квітня по 13 травня на дослідних ділянках сумарно випало 48 мм опадів. При чому, ці опади були у вигляді короткочасних сильних дощів. За звітний період середньодобова температура коливалась в межах 8-10°С. Слід зазначити, що у денний час позначки термометрів підіймались до 27-28°С, в нічний час — до 2-3°С, місцями спостерігались заморозки. Це звичайно дуже вплинуло на фізіологічний розвиток рослин», — зазначив Віктор Сонець.

З моменту сівби соняшнику та кукурудзи пройшов місяць, з моменту внесення ґрунтових гербіцидів — 22 дні. За рахунок перепадів температури рослини перебували в стресі, втім такий стан, на думку фахівця, не можна віднести до негативно впливу ґрунтових гербіцидів.

«Процеси асиміляції та дисиміляції за умов різких перепадів температур проходять дуже складно. Волога, яка знаходиться в рослині провокує появу так званих перетяжок. Аналізуючи стан посівів можу зробити висновок, що це ніяким чином не можна віднести до негативного впливу саме через промивку рослин ґрунтовими гербіцидами», — зауважив експерт.

У другому випуску LNZ Hub 3.0 Віктор Сонець також розповів про новітні технічні рішення для розкриття потенціалу врожайності культур, системи захисту DEFENDA, особливості вегетації та фази розвитку зернових і силосних гібридів UNIVERSEED, стан посівів соняшнику за класичною теологією та технологією Clearfield.

На завершення випуску було анонсовано конкурс із фірмовими подарунками від LNZ Group.

Про подальший розвиток посівів, особливості догляду та захисту рослин на дослідних ділянках компанії LNZ Group дізнавайтесь в наступних випусках LNZ Hub 3.0.

Виконано за допомогою Disqus