Бурякові довгоносики пошкодили 40% посівів цукрових буряків

4 червня 2020 161 0
Бурякові довгоносики пошкодили 40% посівів цукрових буряків
Kurkul.com

За даними Держпродспоживслужби по всій території України у посівах цукрових буряків виявлено довгоносиків, які пошкодили від 5 до 20% рослин. На Київщині цих шкідників виявлено найбільше – до 42%. 

Також у посівах озимої пшениці вивлено септоріоз, борошниста роса, а на окремих площах рослини пошкоджені бурою листковою іржею. У посівах ярих зернових найбільш поширеним є гельмінтоспоріоз, менше ринхоспоріоз та бура листкова іржа, кореневі гнилі.

Посівам кукурудзи шкодять злакові блішки, шведські мухи та злакові попелиці. Ними пошкоджено 2-10% рослин. Посівами озимого ріпаку харчуються личинки капустяної стручкової галиці, насіннєвого прихованохоботника та капустяна попелиця.

Також соняшнику шкодять сірий буряковий довгоносик, південний сірий, чорний довгоносик та попелиці (пошкоджено 1-12%). Соя страждає від бульбочкових довгоносиків, осередково південних сірих довгоносиків (3-6% шкоди рослинам). Розвивається фузаріоз, кореневі гнилі, сім’ядольний бактеріоз, якими охоплено 1-14% посівів.

У посівах гороху виявлено бульбочкові довгоносики, піщані мідляки, попелиці, яким пошкоджено до 28% рослин культури. У Степу виявлено шкідливість південного сірого довгоносика, горохового трипса та зерноїда. У південних та центральних областях аскохітозом та іржею уражено 1-7% рослин, кореневими гнилями 1-3%.

Виконано за допомогою Disqus