Одеські фермери оцінили збитки від посухи у 570 млн грн

4 червня 2020 348 0
Одеські фермери оцінили збитки від посухи у 570 млн грн
kurkul.com

Аграрії Татарбунарського району Одеської обл. надали 235 актів про втрату врожаю внаслідок засухи, сума яких складає 572 млн 399 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Татарбунарської РДА.

«До райдержадміністрації надійшло 235 актів обстеження та списання загиблих площ посівів. Повні пакети документів зібрали 59 сільгосптоваровиробників на загальну площу — 34597 га, сума завданих збитків становить — 572,39 млн грн», — йдеться в повідомленні.

Як зазначили у РДА, для отримання допомоги, сільгосптоваровиробникам потрібно буде зібрати, зазначений в Алгоритмі пакет документів, який визначить збитки і підтвердить факт стихійного лиха. Наразі проводиться робота по збору матеріалів сільгосптоваровиробників для їх подальшого узагальнення та надання для експертного висновку до Одеської обласної державної адміністрації.

«Станом на 28.05.2020 року зібрані пакети документів направлено до Одеської обласної державної адміністрації, відповідно до порядку використання коштів, затвердженого Постановою КМУ від 29.03.2002 року № 415», — повідомили у Татарбунарській РДА.

 

Нагадаємо, на полях Одещини склалась катастрофічна ситуація. Уже підтверджено загибель понад 300 тисяч гектарів озимини і дані щодня зростають. За прогнозами управління аграрної політики Одеської ОДА, площа знищених посухою озимих може сягнути 500 тисяч гектарів, тобто половини посів.

Фермери б'ють в набат, оскільки держава не помічає, що на території Одеської області відбулось дійсно стихійне лихо. Наразі фермерам, як ніколи потрібна підтримка та допомога зі сторони держави.  

Виконано за допомогою Disqus