Обмеження транспортування с/г техніки унеможливлює збір врожаю — УЗА

9 червня 2020 2805 0
Обмеження транспортування с/г техніки унеможливлює збір врожаю — УЗА
kurkul.com

Аграріям фактично заборонено транспортувати сільськогосподарську техніку для збору врожаю як в денний, так і в нічний час. Це може призвести до критичних негативних наслідків для збору цьогорічного врожаю зернових та олійних культур. Саме тому Українська зернова асоціація звернулася до уряду з проханням вирішити цю проблему. Про це Kurkul.com повідомили в прес-службі асоціації.

Причиною загрози врожаю стало те, що з 1 червня 2020 р. «Укравтодор» заборонив рух великовагового транспорту (масою понад 24 т і навантаженням на вісь більш ніж 7 т) автомобільними дорогами загальнодержавного значення в денну пору доби за температури понад 28 °С. Ця заборона стосується транспортування сільськогосподарської техніки, призначеної для проведення сільськогосподарських робіт та збору врожаю, що призведе до вкрай негативних наслідків для збору врожаю та значних втрат урожаю зернових та олійних.

З цієї причини УЗА звернулася до уряду з проханням внести зміни у ч. 2 п.35 Постанови №879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування» та доповнити перелік транспортних засобів, на які не розповсюджуються обмеження або заборона руху в денну пору доби за температури повітря вище +28 °С, транспортними засобами, що здійснюють перевезення сільськогосподарської техніки, що використовується для збору вражаю сільськогосподарських культур, та які мають відповідний, належним чином оформлений дозвіл на перевезення негабаритних вантажів.

Читати за темою: в Україні ввели нові розміри податків на продаж тракторів

Виконано за допомогою Disqus