Депутати пропонують відновити спецрежим ПДВ для агросектору

9 червня 2020 401 0
Депутати пропонують відновити спецрежим ПДВ для агросектору
Kurkul.com

Кабінету міністрів України пропонують відновити спецрежим ПДВ для агросектору, що дозволить зменшити корупцію. Про це розповів народний депутат, член аграрного комітету Микола Кучер в матеріалі «Реанімація спецрежиму коштуватиме бюджету 25-30 млрд грн, але це буде серйозний поштовх для агросектору» на АgroРolit.com.

«Потрібно повернути спецрежим ПДВ і таким чином відійдемо від багатьох корупційних речей в цьому питанні. Це —режим, який працював в автоматі: заплатив ПДВ, отримав рахунок, автоматично отримав назад ці кошти і витратив їх на придбання добрив, гербіцидів, пального чи техніки. Я вважаю, що сьогодні потрібно не спотворювати конкуренцію в агросекторі, коли одні платять всі податки, а інші — ні. І звичайно, має бути пріоритетизована система держпідтримки для агросектору», — зазначив Микола Кучер.

Читати за темою: Вихід із тіні чи новий податковий тиск ― аналіз законопроєкту 3131 з варіантами

Народний депутат додав,що реанімація спецрежиму для агросеткору коштуватиме бюджету 25-30 млрд грн.

«Але це буде серйозним поштовхом для підтримки АПК та встановлення рівних правил гри. Ти сплатив ПДВ, отже, отримав назад, не сплатив — не отримав. Я не бачу нічого поганого у поверненні до практики спецрежиму в агросекторі», — зазначив він.

Виконано за допомогою Disqus