Аграрії Одещини отримають додатково 15 млн грн підтримки з обласного бюджету

11 червня 2020 91 0
Аграрії Одещини отримають додатково 15 млн грн підтримки з обласного бюджету
Kurkul.com

У 2020 р. на підтримку агропромислового комплексу Одещини додатково виділено 15 млн грн з обласного бюджету. Повідомляє прес-служба Одеської ОДА.

Кошти розподілять за наступними напрямками:

  • здешевлення вартості електроенергії, витраченої на подачу води для зрошення — 5 млн грн;
  • здешевлення вартості придбання сільгосптоваровиробниками базового насіння сільськогосподарських культур вітчизняної селекції — 5 млн грн;
  • часткова компенсація витрат на утримання корів, вівцематок і ярок — 5 млн грн.

«Задля покращення ситуації в агропромисловому комплексі та мінімізації втрат аграріїв від посухи, Одеська ОДА звернулася до Президента України, Прем’єр-міністра, Комітету з аграрних питань Верховної Ради, Уповноваженого Президента з земельних питань та Одеської обласної ради. Наразі ініціатива облдержадміністрації вже була підтримана на сесії облради. 15 млн грн були виділені додатково на підтримку аграріїв», — зазначив начальник управління аграрної політики Іван Петрів.

Нагадаємо, на полях Одещини склалась катастрофічна ситуація. Уже підтверджено загибель понад 300 тисяч гектарів озимини і дані щодня зростають. За прогнозами управління аграрної політики Одеської ОДА, площа знищених посухою озимих може сягнути 500 тисяч гектарів, тобто половини посів.

Фермери б'ють в набат, оскільки держава не помічає, що на території Одеської області відбулось дійсно стихійне лихо. Наразі фермерам, як ніколи потрібна підтримка та допомога зі сторони держави.

Виконано за допомогою Disqus