Фермер популяризує вирощування рослин методом гідропоніки

14 червня 2020 925 0
Фермер популяризує вирощування рослин методом гідропоніки
odessamedia.net

На Одещині Андрій Вознюк, відомий танцівник, вирощує рослини завдяки гідропоніці. Це спосіб, який дозволяє обходитися без ґрунту, завдяки поживним розчинам. Про це він розповів на odessamedia.net.

«Рослини ростуть набагато швидше, плодоносять більше, стають витривалішими, тому дивно, що такого роду установки не використовують в агробізнесі. При цьому, вирощування можна проводити без субстрату», — зазначив Андрій Вознюк.

Він розповів, що сам конструює і проводить дослідження. Зокрема, вдалося виростити огірки для промислового використання без хімікатів, з економією води і добрив, що значно здешевлює виробництво.

Андрій Вознюк працює з декількома установками. В одній вирощує відому нині мікрозелень, яка за 1-2 місяці окупила вартість обладнання.

За його словами, таким методом можуть користуватися, як малі тепличні господарства, так і великі аграрні компанії.

«Я хочу популяризувати гідропоніку, як вид сільського господарства, для того, щоб люди з невеликими коштами могли гарантовано забезпечити себе результатом. З нашими метеорологічними умовами вирощувати ті ж овочі досить складно. При таких погодних умовах, результати від гідропоніки набагато кращі», — підсумував Андрій Вознюк.

Читати за темою: на Львівщині збудують сушарки для ягід і фруктів на сонячній енергії

Виконано за допомогою Disqus