Сироварня KozzziMoni планує збільшити об’єми виробництва продукції

11 червня 2020 91 0
Сироварня KozzziMoni планує збільшити об’єми виробництва продукції
Kurkul.com

На сімейній фермі KozzziMoni розводять кіз, овець та мають власну сироварню. Цьогоріч планують розширювати поголів’я кіз та овець, нарощувати об’єми виробництва молока й сиру. Про це йдеться у матеріалі «Історія сімейної ферми KozzziMoni: від бізнес-ідеї до власної сироварні» на Kurkul.com

Минулого року родина Устиненків отримала 50 тис. грн безповоротної допомоги від МХП в рамках проєкту «Село. Кроки до розвитку».

«Саме завдяки безповоротній допомозі від МХП ми змогли купити сироварку на 30 л для розсільних сирів, електропастуха для стада, спеціальні ножиці для стрижки овець. Загалом, усе, що було описано у бізнес-плані, ми і придбали», — розповів сировар-початківець Дмитро Устименко

Молоко відразу пастеризують і переробляють, а не зберігають.

«Виготовляємо розсільні молоді сири — адигейський сир, бринзу, рікоту, фету… Дуже багато експериментуємо, зокрема недавно запустили нову «фішку» — робимо наші сири з різними пряними трав’яними смаками. Уже є мінімум 20 варіацій»,  — каже Дмитро Устиненко.

Навесні 2020 року продажі сиру та молочної продукції суттєво впали через пандемію коронавірусу, карантин і закриття ринків, однак фермер сподівається, що невдовзі KozzziMoni надолужить усе. У планах — розширювати поголів’я кіз та овець, нарощувати об’єми виробництва молока й сиру, а також завоювати повагу й любов серед клієнтів.

«Нас складно назвати промисловими виробниками, адже поки немає великого поголів’я кіз. Ми справляємося своїми силами. І головне  — отримуємо вдячні відгуки від клієнтів. А от коли буде 200-300 чи більше кіз, то знову думатимемо про можливості для розширення», — ділиться сировар.

Виконано за допомогою Disqus