Став доступний інструмент для попередження блокування податкових накладних

12 червня 2020 1246 0
Став доступний інструмент для попередження блокування податкових накладних
Kurkul.com

Платники податків отримали додатковий інструмент для попередження блокування податкових накладних. Повідомляє buh.ligazakon.net.

ДПСУ повідомила, що в приватній частині Електронного кабінету (меню «Моніторинг ПН/РК») з'явився доступ до інформації про відповідність платника податків критеріям ризиковості, передбачених Порядком зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженим постановою КМУ від 11.12.2019 р. № 1165.

Приватна частина Електронного кабінету дозволяє переглянути розраховані показники:

  • D (навантаження за останні 12 календарних місяців);
  • Р (сума ПДВ, зазначена у податкових накладних/розрахунках коригування кількісних і вартісних показників, зареєстрованих в ЄРПН у звітному періоді з урахуванням поданої на реєстрацію) в розрізі періодів;
  • позитивну податкову історію платника податку;
  • інформацію щодо відповідності/не відповідності платника податку критеріям ризиковості.

Крім цього, платник податку в режимі реального часу має доступ до даних ЄРПН щодо складених ним чи його контрагентами податкових накладних та/або розрахунків коригування (меню «ЄРПН»).

Нагадаємо, із початку лютого 2020 року дрібні фермери мають проблеми із блокуванням податкових накладних на суму до 50 тис. грн. 

 

Виконано за допомогою Disqus