На Сумщині популяризують вирощування цикорію

14 червня 2020 498 0
На Сумщині популяризують вирощування цикорію
pixabay.com

У селі Залізняк Сумського району вирощують цикорій, яким згодом пригощатимуть туристів. Адже там завершують облаштовувати місцеву бібліотеку в заклад, що матиме агроекологічне туристичне спрямування і на базі якого функціонуватиме кав’ярня. Про це повідомляє Урядовий кур’єр.

Минулого року бізнес-проєкт став переможцем Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України-2019» і ентузіасти громади виграли 100 тис. грн на розвиток виробництва цикорію. Він має посприяти низці місцевих супутніх промислів та туристичних розробок.

З того часу виконано великий обсяг робіт, в тому числі перепрофілювання бібліотеки. Закуплено обладнання та інвентар для повного циклу виробництва цикорію, починаючи від його вирощування і закінчуючи виготовленням напоїв.

Сім родин села зголосилися вирощувати цю рослину — для цього їм передано набір відповідного обладнання. На сьогодні прогнозується гарний урожай культури.

«Перший фестиваль цикорію планується провести наприкінці вересня. Його приурочать до 150-річчя від дня народження поміщика-земляка Бориса Золотницького, який колись господарював на цих землях і з-поміж різних культур вирощував цикорій», — йдеться у повідомленні.

Читати за темою: Рентабельність вирощування спаржі 300% — думка

Виконано за допомогою Disqus