Канадський фермер поділився досвідом переходу на органіку

16 червня 2020 154 0
Канадський фермер поділився досвідом переходу на органіку
Kurkul.com

Фермер з провінції Манітоба (Канада) Джон Герер під час онлайн-ефіру АгроЕкспедиції у США та Канаду, організованої компанією «Тревелайт», поділився особливостями переходу на органічне землеробство, передає Kurkul.com.

«В цьому сезоні експериментуємо — засіяли 4 га органічною коноплею. Я не можу себе назвати фанатом органічного вирощування, але намагаюсь використати всі технології у своєму господарстві», — розповідає фермер Канади.

 За його словами, в органічного землеробства є певні аспекти, які відрізняються від звичайних технологій вирощування.

«До сівозміни необхідно додавати бобові культури, обирати зернобобові й багаторічні бобові як попередники, обов’язково вирощувати проміжні культури та уникати чергування зернових із зерновими. Це дозволить зберегти поле в чистоті», — зазначив Джон Герер.

Окрім ретельної зяблевої, основної та передпосівної обробки ґрунту, для органічних посівів застосовують висів вузькими міжряддями, що забезпечує знищення якомога більшої кількості бур'янів.

«Міжряддя висіваємо близько 19 см. Чим більше рядків, тим краще», — уточнив фермер.

Також він додав, що для здійснення такої сівби, необхідно мати у своєму господарстві відповідну техніку.

«Цього сезону я перейшов на дискову сівалку, тому що вона може легко проходити крізь солому та рештки, чим полегшує сівбу, а також без похибок забезпечує необхідний вузькорядний посів», — підсумував Джон Герер.

Виконано за допомогою Disqus