Агросектор України отримає $200 млн від МБРР

17 червня 2020 157 0
Агросектор України отримає $200 млн від МБРР
kurkul.com

В Україні розпочалася реалізація програми «Прискорення приватних інвестицій в сільське господарство». Позику на неї в розмірі $200 млн надав «Міжнародний банк реконструкції та розвитку» (МБРР). Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Угода про позику, після внутрішньодержавних процедур, набрали чинності 20 травня 2020 р., укладено її було 27 серпня минулого року.

Згідно з повідомленням, планується, що програма дозволить Україні пом'якшити окремі обмеження на шляху до зростання участі приватного сектора, зокрема, малих і середніх підприємств, в сільськогосподарському ринку факторів виробництва і ринку товарів України.

«На отримані кошти буде створено відкритий Державний аграрний реєстр, проведена інвентаризація земель держвласності, оновлений земельний кадастр, проведено супутникове картографування території України, посилена система державного контролю на державному кордоні, розроблена і введена в експлуатацію інтерактивна інформаційна система про безпеку харчових продуктів та вимоги ринків експорту й інше », — зазначили у прес-службі Мінфіну.

Читати за темою: Інвестиції у сільське господарство можуть зменшитися до $1,6 млн

Виконано за допомогою Disqus