Ціна на українську лохину впала на 25%

18 червня 2020 1454 0
Ціна на українську лохину впала на 25%
pixabay.com

Рекордно високі ціни на перший урожай лохини, який був вирощений на закритому ґрунті, на українському ринку різко почали падати. Про це повідомляє АПК-Інформ: овочі і фрукти.

«Ще минулого тижня українські садівники пропонували до продажу перші партії лохини закритого ґрунту за ціною 400-450 грн/кг, то на сьогодні ціни різко знизилися. Наразі виробники пропонують до продажу місцеву лохину не дорожче 300-400 грн/кг. Таким чином, лише за вихідні ціна на українську ягоду знизилася в середньому на 25%», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що лохина відкритого ґрунту на українському ринку з'явитися не раніше, ніж на початку липня. Це на 2 тижні пізніше, ніж у 2019 р. Затримку сезону ягоди відкритого ґрунту аналітики проєкт пояснюють весняними заморозками та затяжними дощами в основних регіонах виробництва, що не сприяє швидкому дозріванню даної культури.

Проте, ціна на українську лохину залишається в 1,5 раза дорожчою, ніж в аналогічний період минулого року. Проте, виробники ягоди впевнені, що ціна буде і надалі падати, коли на ринок вийде лохина, вирощена на відкритому ґрунті.

Читати за темою: Експерти прогнозують ціни на лохину нижчі за минулорічні

Виконано за допомогою Disqus