Через заморозки в Європі на 40% зменшиться врожай лохини

20 червня 2020 626 0
Через заморозки в Європі на 40% зменшиться врожай лохини
pixabay.com

Через заморозки та нестачу робітників Іспанії значно впав обсяг урожаю лохини. Схожа ситуація в Італії, Польщі та Франції. Про це повідомляє FreshPlaza.

«Ринок чорниці в Нідерландах наразі майже порожній. Сезон іспанської чорниці закінчується, і обсяги та якість не дуже хороші. Передбачають, що урожай місцевих ягід буде на 30-40% меншим, ніж зазвичай через заморозки. Така ж ситуація спостерігається ся і в Північній Німеччині, і в Польщі. Виробники прогнозують, що зменшиться упаковка з 500 до 250 г», — йдеться в повідомленні.

Невеликий попит на лохину в Німеччині, хоча зазвичай спостерігається надлишкове постачання ягоди, а також тиск на ціни.

 «Зараз попит і пропозиція врівноважені, і ми бачимо відносно високі, але, безумовно, не астрономічні ціни», — повідомив постачальник з Німеччини.

Зокрема, у Франції вже понад два тижні триває збирання лохини, проте попит на неї невисокий. Також в Іспанії обсяг ягоди на 30% менший за минулорічний через заморозки та нестачу працівників.

«Тенденції продажі в супермаркетах посилюються та стабілізуються після запровадження найжорсткіших заходів проти коронавірусу. На продажі також впливає відсутність туризму в країні», — підсумовується в повідомленні.

Читати за темою: Ціна на українську лохину впала на 25%

Виконано за допомогою Disqus