Аналогів дискаторам BEDNAR в Україні немає — аграрій

19 червня 2020 109 0
Аналогів дискаторам BEDNAR в Україні немає — аграрій
BEDNAR

Компанія «УкрАгроКом» поповнила техпарк технікою від чеського виробника BEDNAR. Про це повідомив директор з рослинництва компанії «УкрАгроКом» Дмитро Васильєв, інформує Traktorist.ua

Цьогоріч компанія придбала 6 агрегатів, серед яких передпосівний компактор Swifter, чотири дискатори Swifterdisc ХО8000F та сівалка Omega O6000FL. У планах — придбання міжрядного культиватора від BEDNAR. 

Дмитро Васильєв зазначив, що з технікою BEDNAR він знайомий давно, ще з початку 2000-х рр., а знайомство зі Swifter почалося ще до його презентації в Україні, з сільгоспвиставок. Передумовою вибору компанії стала велика кількість позитивних відгуків саме про компактори Swifter. Крім того, його вразила якісна збірка агрегату.

«Говорячи про передпосівний компактор Swifter, то я готувався до купівлі цієї техніки після виставки Agritechnica у Ганновері. Там ознайомився з асортиментом компакторів від різних виробників. Позитивні відгуки про техніку BEDNAR в Україні, а також інших країнах я чув під час перебування у відрядженнях. Крім того, я спирався на думку іноземних колег, які знають техніку BEDNAR давно. І негативних відгуків мені чути не доводилося. Це стало передумовою для нашого вибору», — зазначив Дмитро Васильєв.

Передумовами для оновлення техпарку новими ґрунтообробними знаряддями стали зміна технології обробітку ґрунту, а також інтенсифікація вирощування культур у господарстві.

Компактор BEDNAR Swifter здатний підготувати посівне ложе за один прохід, незважаючи на грубі борозни  та наявність пожнивних решток. Модельний ряд Swifter включає в себе агрегати з робочою шириною від 3 до 18 м. Рекомендована швидкість роботи агрегату — 13-15 км/год.

Особливість компакторів Swifter полягає в гідравлічному регулюванні робочої глибини, яке можна контролювати з кабіни трактора, поєднанні до 8 робочих операцій за один прохід, ідеальному копіюванні поверхні ґрунту завдяки незалежній встановленій секції Wave-Flex (SE, SM).

«Щодо придбання сівалки Omega, то вирішальним у виборі стало вузьке міжряддя та висока робоча швидкість. Оскільки випробування проходили на культурі горох, яку необхідно сіяти рано та враховувати структуру насіння, необхідно щоб сівалка була високотехнологічною», — зазначили в компанії.

Та додали, що була проведена демонстраційна сівба, результати, як самої сівби, так результати по сходах більше ніж, задовольнили.

«Якщо інші сівалки, які ми маємо у наявності сіяли на швидкості 6 км/год, то Omega — 12 км/год. Додатковим плюсом став сервіс і гарантія від компанії. Крім надійності, приваблює послідовність менеджменту компанії BEDNAR», — додав Дмитро Васильєв.

Залишив позитивні враження фахівцям компанії «УкрАгроКом» і дискатор Swifterdisc, про який Дмитро Васильєв дізнався випадково від знайомих аграріїв і вирішив випробувати сам. Поєднання функцій класичного лущильника та важкої дискової борони, здатне виконувати як операції лущення, так і консервування вологи в ґрунті. 

«Це знаряддя стало гідним нащадком дискового лущильника, відомого з радянських часів — ЛДГ-10. Але вирощування культур за інтенсивною технологією призвело до збільшення врожаїв, а відповідно — збільшення кількості стерні після збирання. Старі агрегати перестали справлятися із завданням лущення і BEDNAR якраз-таки запропонував гідне рішення для заміни. Цей агрегат підходить найкраще для господарств, які сіють пшеницю по соняшнику, а їх переважна більшість. І вітчизняного аналога цьому агрегату немає. Крім того, і ціна задовільна», — підсумував аграрій.

У компанії «УкрАгроКом» наразі планують придбання сьомого агрегату від BEDNAR — міжрядного культиватора RowMaster. 

Виконано за допомогою Disqus