На Миколаївщині планують зібрати 20 тисяч т винограду

22 червня 2020 115 0
На Миколаївщині планують зібрати 20 тисяч т винограду
kurkul.com

За попередніми прогнозами, на Миколаївщині виноградарі планують зібрати урожай винограду 2020 р. на рівні минулого року — 18-20 тис. т. Про це йдеться на Укрінформ.

«Цього сезону сільгосппідприємства Миколаївщини, які займаються промисловим вирощуванням винограду, планують зібрати урожай на рівні торішніх показників — 18-20 тис. т. Варто зазначити, що весняні морози, які майже знищили урожай фруктів, на виноградники вплинули менше. Лише на одній із плантацій Вознесенського району значно пошкоджено рослини на площі близько 250 га. Решта залишилися в нормальному стані», — розповіла Ірина Варламова, генеральний директор корпорації «Миколаївсадвинпром».

За її словами, наразі в господарствах корпорації налічується понад 3 тис. га виноградників, із них близько 2,5 тис. га —  «плодоносних».

«На виноградниках вчасно було проведено обрізку, культивацію, оприскування, внесення добрив тощо. Отож залишається чекати на урожай, якщо погода не піднесе нових сюрпризів», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що почалося цвітіння винограду, і часті дощі, які нині йдуть на Миколаївщині, можуть зашкодити розвитку плодів.

Читати за темою: На Прикарпатті виноградники рятували від весняних заморозків

Виконано за допомогою Disqus