Регулятори росту сприяли відновленню посівів буряків після негоди

25 червня 2020 52 0
Регулятори росту сприяли відновленню посівів буряків після негоди

Завдяки регуляторам росту на Полтавщині за три дні почали відновлюватись посіви цукрових буряків, пошкоджені градобоєм. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

За рекомендаціями фахівців компанії «Агротехносоюз», з метою відновлення вегетативної маси рослин після негоди у посівах було застосовано регулятори росту Гуміфілд ВР-18 в.с., 0,4 л/га в одній баковій суміші із Фульвітал Плюс в.с., 0,3 л/га.

Повторний огляд посівів станом на 18 червня засвідчив про позитивний ефект від внесення препаратів та відростання на культурі нових листків.

«Вже на третій день після внесення агрономом було помічено відростання нових листків. Солі гумінових кислот забезпечили зняття стресу у рослин, а фульвові кислоти простимулювали швидке наростання нових листків. Станом на 18 червня на рослинах майже не залишилось ознак градобою. Забарвлення у листків темно-зеленого кольору, що свідчить про те що рослини інтесивно фотосинтезують та розвиваються», — звітують спеціалісти компанії «Агротехносоюз».

Нагадаємо, 2 червня в Полтавській області пройшов сильний град, який завдав шкоди посівам цукрових буряків на площі понад 1 тис. га.

Виконано за допомогою Disqus