Названо найпридатніші для вирощування конопель регіони України

30 червня 2020 153 0
Названо найпридатніші для вирощування конопель регіони України
pixabay.com

Конопля вимагає багато вологи, тому для її вирощування оптимально підходять Рівненська, Житомирська, Чернігівська та Сумська області. Повідомляє dsnews.ua.

Наразі в Україні офіційно близько 4500 га посівів технічних конопель, що дуже мало з промислової точки зору. Підприємства, зайняті переробкою конопель, вирощують її в невеликих обсягах. У матеріалі зазначається, що конопля дає дуже великий об'єм зеленої маси на одиницю площі, а урожай збирають два рази за рік.

Наразі в Україні є три основні продукти з конопель: олія, очищене насіння і мило. Це ті, які користуються найбільшим попитом. Насіння конопель в основному реалізується за кордоном. 

Поки немає єдиної статистики з усього, що в нашій країні виробляється з конопель і з її додаванням — це занадто різноманітні продукти з абсолютно різних товарних категорій. Однак аналітична компанія Pro-Consulting наводить такі дані: український фермер тільки на насінні конопель може заробляти $500-700 на гектарі, а додавши до цього переробку трести він отримає ще $2 тис./га. В цілому ж рентабельність виробництва технічних конопель досягає сьогодні 50%.

Читати за темою: В Україні збільшується попит на технічні коноплі

Виконано за допомогою Disqus