Українська картопля здешевшала на 25%

30 червня 2020 3691 0
Українська картопля здешевшала на 25%

В останній день червня аграрії знизили ціну на молоду картоплю, адже наразі сприятливі погодні умови і можна розраховувати на хороший урожай. Про це йдеться на today.ua.

На українських ринка багато овочів вітчизняного виробника, проте в супермаркетах є імпортна картопля, яка коштує дорожче.

«На сьогоднішній день картопля впала в ціні на 25%, порівняно з минулим тижнем. На півдні виробники погоджувалися продати великі партії картоплі за ціною 7-8 грн/кг. Для порівняння, ще в п’ятницю, 26 червня, середня оптова ціна на картоплю стандартної якості в Україні становила близько 11 грн/кг, а дрібнооптова — 12-13 грн/кг», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що минулого сезону ціна на український овоч була досить високою, адже основна частина імпортувалася з Росії.

Проте, за сприятливих погодних умов і надалі, українці матимуть можливість купувати вітчизняну картоплю за низькою ціною.

Також економісти прогнозують істотне подорожчання на інші овочі в кінці літа. Через повені на Заході більша частина урожаю в фермерських господарствах та на присадибних ділянках втрачено. До того ж, на Сході зменшилися площі посадки овочевих культур, адже аграрії не змогли засадити їх через карантинні обмеження. А це, безумовно, позначиться на ціні продукції після збирання врожаю.

Раніше повідомлялося, що ціна картоплі зросла майже вдвічі через неврожай.

Виконано за допомогою Disqus