В уряді схвалили законопроєкт щодо стимулювання інвестицій

1 липня 2020 261 0
В уряді схвалили законопроєкт щодо стимулювання інвестицій
Kurkul.com

У вівторок, 30 червня, на засіданні Національної ради реформ Юлія Ковалів, заступник керівника Офісу президента, представила законопроєкт про підтримку і стимулювання інвестицій. Про це йдеться на AgroPolit.com.

Засідання відбувалося під керівництвом Володимира Зеленського, президента України. За словами Юлії Ковалів, основою документа стала ідея, яку президент назвав «інвестиційними нянями».

У законопроєкті йдеться про підтримку українських та іноземних інвесторів, сума інвестицій яких перевищує Є30 млн, що створюватимуть понад 150 робочих місць із середньою зарплатою на 15% більше, ніж в регіоні, де така інвестиція буде здійснена. Ці інвестори матимуть прямий договір з урядом.

«Це дає гарантію кожному конкретному проєкту інвестора, що вони мають не лише податкові пільги. Вони отримують десятирічну перспективу і гарантію стабільності», — зазначила Юлія Ковалів.

Також у інвестора буде менеджер для супроводу від початку проєкта і до закінчення. До того ж, інвестори матимуть до 30% вартості інвестицій з різними наборами стимулів, наприклад, фіскальні.

«Ці інструменти будуть доступні і для українських, і для закордонних інвесторів», — зауважила заступник керівника Офісу президента.

Зазначається, що документ пройшов попереднє обговорення з урядом, профільними комітетами ВР і Національною інвестиційною радою та готовий до винесення на розгляд парламенту.

Читати за темою: Мінекономіки та UkraineInvest допоможуть аграріям залучити іноземні інвестиції

Виконано за допомогою Disqus