Долар почав дорожчати після заяви голови НБУ про відставку

2 липня 2020 70 0
Долар почав дорожчати після заяви голови НБУ про відставку
Kurkul.com

Станом на сьогодні, 2 липня, Національний банк України встановив курс долара на рівні 26,77 грн. Курс долара піднявся на 11 копійок. Дані про курси валют та ціни на зерно дізнавайтесь зі спецпроекту «Зерно, дизель і валюта — щоденні ціни» на Kurkul.com.

На міжбанківському валютному ринку України вчора, 1 липня, на 16:00 котирування гривні до долара встановились на рівні 26,85/26,87 гривні/$, до євро — 30,12/30,14 гривні/€.

Долар почав дорожчати після заяви голови НБУ Якова Смолія про відставку. Він написав і подав президентові України заяву про звільнення у зв’язку з відставкою за власним бажанням.

Як зазначили у прес-службі Якова Смолія, протягом тривалого часу на Національний банк України здійснюється систематичний політичний тиск.

«Це унеможливлює ефективне виконання мною як головою покладених на мене обов'язків керівництва діяльністю Національного банку та взаємодію з іншими державними органами. Своєю відставкою я прагну застерегти від подальших спроб підірвати інституційні основи центрального банку в Україні», — розповів Яків Смолій.

Хто саме систематично чинив політичний тиск на НБУ, Яків Смолій не уточнює.

Виконано за допомогою Disqus