Фахівець порадив дієвий препарат для захисту кукурудзи та соняшнику від шкідників

6 липня 2020 63 0
Фахівець порадив дієвий препарат для захисту кукурудзи та соняшнику від шкідників
ukravit.ua

В агрономічному департаменті компанії «UKRAVIT» порадили, як вберегти урожай від масового заселення шкідників в посівах, адже, за даними ФАО, близько половини світового врожаю втрачається саме через шкідників.

Експерти зазначають, що наразі в посівах кукурудзи відзначається поширення попелиць, триває літ стеблового кукурудзяного метелика та бавовникової совки; подекуди культуру пошкоджують гусениці стеблового та лучного метеликів, совок. В посівах соняшника продовжують розвиватися та шкодити попелиці, клопи, совки, гусениці лучного метелика, а в посівах сої — чортополохівка.

«Тому, щоб захистити свої поля від пошкоджень і забезпечити високі якісні та кількісні показники майбутнього врожаю, необхідно ретельно проводити моніторинг полів та, відповідно, своєчасно проводити інсектицидні обприскування», — відзначив Олександр Мигловець, керівник агрономічного департаменту компанії.

Щоб захистити посіви соняшника та кукурудзи від небезпечних шкідників та уникнути непродуктивних втрат майбутнього врожаю, фахівець радить за появи шкідників і при перевищенні їх рівня ЕПШ застосувати інноваційний інсектицид контактно-системної дії Колібріс (тіаклоприд, 280 г/л + новалурон, 120 г/л).

«Тіаклоприд впливає на нікотин-ацетилхолінові рецептори шкідників, що призводить до порушення у них передачі нервових імпульсів; при цьому забезпечується швидкий «нокаут-ефект» (конвульсії та параліч), внаслідок чого шкідники гинуть. Новалурон порушує біохімічні процеси утворення хітину — складової кутикули шкідників, що робить неможливим перехід личинок з однієї стадії в іншу і призводить до їх загибелі», — йдеться в повідомленні.

Колібріс є ефективним і надійним рішенням проти популяцій шкідників, стійких до піретроїдів і фосфорорганіки, й при цьому — є безпечним для ентомофагів та запилювачів. За потреби, препарат може застосовуватися навіть в період цвітіння культур.

Читати за темою: Дослідження готової продукції принесе надбавку за високі показники якості — експерт

Виконано за допомогою Disqus