Дотацій для овочівників та картоплярів не буде — Руженкова

7 липня 2020 77 0
Дотацій для овочівників та картоплярів не буде — Руженкова

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства презентувало проєкт державної підтримки АПК на 2021-2023 роки; проєктом запропоновано нові напрямки підтримки, такі як страхування врожаю, розвиток бджільництва та нішевого й органічного виробництва. Проте відсутня держпідтримка овочівникам. Про це на своїй сторінці у Facebook написала виконавчий директор Української асоціації виробників картоплі (УАПК) Оксана Руженкова.

За її словами, в числі щасливчиків напрямки:

  • тваринництво;
  • ріст видатків на садівництво/ягідництво/виноградарство;
  • з'явилася дотація для виробників гречки, проса, вівса, жита;
  • здешевлення кредитів для придбання земельних ділянок і страхування сільгосппосівів;
  • розвиток ФГ, СОК та органіки;
  • компенсація вартості сільгосптехніки та обладнання.

«Чесно кажучи, підготовлені аграрними департаментами МЕРТУ слайди не витримують ніякої критики! Складаєтья враження, що чиновники взяли старі програми, внесли в них статистику за 3 роки, не порахували подальших витрат і подали їх як чергові псевдопроекти. Чомусь гроші на дорадництво є, а на підтримку насінництва — якісного, сертифікованого немає», — зазначила Оксана Руженкова.

За її словами, Українська асоціація виробників картоплі (УАВК), Українська плодоовочева асоціація (УПОА), Асоціація «Херсонський кавун», народні депутати ВРУ Ігор Колихаєв, Олег Тарасов просили створити робочу групу по овочівництву та картоплярству і підтримати промисловий сегмент.

Читати за темою: Фермери не можуть скористатись програмами держпідтримки — думка

Виконано за допомогою Disqus