Негода та град завдали шкоди українським фермерам

7 липня 2020 354 0
Негода та град завдали шкоди українським фермерам

На Волині та Вінниччині від підтоплень постраждали сільськогосподарські угіддя — під водою опинились тисячі гектарів врожаю. А Черкащину та Сумщину засипав град — від негоди постраждали посіви кукурудзи та соняшнику. Повідомляє Kurkul.com.

Згідно з інформацією Суспільного, жителі Шацького, Старовижівського, Любешівського, Камінь-Каширського і Ратнівського районів Волині потерпають від найбільшої за останнє десятиріччя літньої повені.

В області, зі слів заступника керівника регіонального Офісу водних ресурсів Ростислава Кравчука, підтоплено 24 тис. га сільськогосподарських угідь, частину житлових будинків і господарських споруд.

Голова Заболоттівської ОТГ Валерій Свіржевський зазначив, що найбільше постраждали від літнього паводка жителі сіл Заболоття і Тур.

«Великі збитки для підсобних селянських і фермерських господарств, для наших кооперативів. На сьогодні майже 2,5 тисячі гектарів сіножаті, ріллі, зернових культур, картоплі підтоплено. Вода стоїть у хатах», — розповідає голова громади.

Гроза, яка вирувала на Черкащині та Сумщині завдала шкоди фермерам. Від аномального граду постраждали чималі площі кукурудзи та соняшнику.

Також від граду, розміром з перепелине яйце, постраждали людські присадибні ділянки: городина, кукурудза, пшениця та все інше. Люди засмучені, адже понівечено майже весь врожай у саду й на городі.

«Вся кукурудза побита, лежить скошена. Сонях теж побитий, стоять одні палички. Це наслідки вчорашнього граду. Печально, це серйозні збитки», — про це Kurkul.com повідомив дописувач із Сумщини.

Виконано за допомогою Disqus