Експерт порадив інсектицид для захисту посівів кукурудзи від шкідників

8 липня 2020 86 0
Експерт порадив інсектицид для захисту посівів кукурудзи від шкідників
superagronom.com

Експерт FMC Олексій Дворський, регіональний керівник Центрально-Східного регіону, надав практичні поради щодо профілактики та боротьби зі шкідниками в посівах основних сільськогосподарських культур у форматі проєкту «АгроЗнавці», зосередившись, зокрема, на властивостях та особливостях застосування препарату Кораген®. Про це йдеться у матеріалі «Інсектициди широкого спектру. Знищити шкідників за один раз» на SuperAgronom.com.

За його словами, інсектицид  Кораген® контролює на кукурудзі таких поширених шкідників, як стебловий метелик і різні види совок, зокрема бавовникову

«Він працює на всі стадії розвитку шкідника. Працювати ним потрібно потрібно від початку яйцекладки шкідником до моменту виходу і появи личинки», — зазначив Олексій Дворський.

Препарат має довготривалу дію, яка залежить від температурних режимів, але 3-4 тижні  класичного захисту забезпечено. Важливим є також те, що препарат не потребує багаторазових застосувань, працювати можна і за підвищених температур 28-30 °C.

Експерт також відзначає, що інсектицид є абсолютно безпечним для корисних комах та запилювачі, таких як бджіл, джмелів та ос.

«Також цього року ми очікуємо реєстрацію інсектициду Кораген® для захисту ріпаку від капустяної молі. Багато хто запитує, чому ми не реєструємо ріпак, якщо він безпечний для бджіл під час цвітіння рослин. Відповідь така: препарат не контролює ріпакового квіткоїда. А от капустяну міль він контролює відмінно», — підсумував Олексій Дворський.

Читати за темою: Фахівець порадив дієвий препарат для захисту кукурудзи та соняшнику від шкідників

Виконано за допомогою Disqus