Перші дині продають на чверть дорожче, ніж минулого року

9 липня 2020 33 0
Перші дині продають на чверть дорожче, ніж минулого року
pixabay.com

Перші партії динь цьогорічного врожаю надійшли у продаж в торгові точки України. Це на 2 тижні пізніше, ніж торік. При цьому ціни на чверть вищі, ніж минулого року. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Затримка достигання баштанних трапилася через холодну погоду навесні. Також фермери повідомляють, що дощ і град навесні завдали істотної шкоди врожаю динь, а підвищена вологість може негативно позначитися на якості.

За даними проєкту, ціна дині на 26% вища, ніж на початку сезону минулого року. Баштанники південних областей продають перші партії динь за ціною 25-35 грн/кг ($0,93-1,30/кг).

Пропозиція динь з українських господарств нині невелика. При цьому попит на продукцію оцінюється як досить високий. Масово почати реалізацію динь українські виробники планують не раніше середини липня.

Нагадаємо, українські фермери на початку липня почали збирати врожай кавунів 2020 р. У господарствах Херсонщини кажуть, що сезон розпочався пізно, як ніколи. Причиною запізнення стала холодна весна та червень.

Виконано за допомогою Disqus