Україна втратила мільйони гектарів дренажних земель

9 липня 2020 102 0
Україна втратила мільйони гектарів дренажних земель
Kurkul.com

За роки незалежності Україна втратила мільйони гектарів дренажних земель. Про це в коментарі виданню ГолосUA розповів голова фермерського господарства «Аделаїда» Сергій Рибалко.

Раніше регулювати зволоження ґрунтів на полях допомагали дренажні та зрошувальні системи. Але в нинішній час держава не фінансує дренажування полів.

За словами фермера, зараз в українських аграріїв є гостра потреба в системах штучного зрошення полів. Але держава фінансує незначну частину систем штучного зрошення.

«Відразу згадаю, що при Радянському Союзі Україна мала 2,6 млн га зрошуваних земель, і кілька мільйонів гектарів дренажних земель. На сьогодні дренажні системи закинуто, а зрошення проводиться лише на 600 тис. га, з яких 400 тис. га знаходиться в Херсонській області», — зауважив Сергій Рибалко.

Зі слів аграрія, ось вже протягом декількох років в Україні на дренажування немає державного фінансування.

«Завданням дренажних систем було водне регулювання. Дренажні системи дозволяли зберігати вологу в ґрунті. Раніше держструктури підтримували дренажні системи в робочому стані. Зараз немає фінансування, інфраструктура вийшла з ладу, відповідно, система не працює», — наголосив голова фермерського господарства «Аделаїда».

Читати за темою: Названо реальні кроки для покращення стану ґрунтів

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою