На півдні Миколаївщини завершується збір ранніх зернових

10 липня 2020 120 0
На півдні Миколаївщини завершується збір ранніх зернових

Переважна більшість господарств південного регіону Миколаївщини вже завершують жнива ранніх зернових та зернобобових культур. Про це йдеться на офіційній сторінці Департаменту АПР Миколаївської ОДА у Facebook.

Проте, через проливні дощі, інші райони області лише входять в активну фазу збиральних робіт.

Як зазначається, для аграріїв області цьогорічні жнива виявилися надзвичайно важкими. Погодні умови сезону спровокували суттєвий недобір врожаю майже на всій території області.

«Через такі надзвичайні для нашої області погодні катаклізми постраждали всі поля Миколаївщини в різній мірі, тому на окремих полях одного й того ж господарства урожайність ранніх зернових коливається в межах від 0,5 т/га до 6,5 т/га. Внаслідок таких неординарних погодних умов найбільше постраждали господарства Березанського, Веселинівського, Доманівського та Врадіївського районів. Така розбіжність показників в урожайності пояснюється нерівномірністю опадів та місцерозташувань населених пунктів», — інформують в обласному Департаменті АПР.

Загалом у поточному році у всіх категоріях господарств області ранні зернові культури передбачається зібрати на площі 755 тис. га, з яких пшениці — 433 тис. га. Крім цього, до збирання підлягає майже 79 тис. га озимого ріпаку.

Згідно з оперативними даними, попри погодні негаразди, на полях Миколаївщини обмолочено більшу частину посівів ранніх культур при середній врожайності 2,82 т/га.

Нагадаємо, жнивна кампанія стартувала на Сумщині та Чернігівщині.

Слідкуйте за жнивною кампанією і залишайтеся в курсі останніх новин разом з Kurkul.com та «Урожай онлайн 2020». Проєкт створений в партнерстві з компанією «Суффле Агро Україна».

Виконано за допомогою Disqus