Ціни на помідори знизилися до мінімального рівня

15 липня 2020 114 0
Ціни на помідори знизилися до мінімального рівня
Kurkul.com

Гуртові ціни на помідори на Півдні України знизилися до мінімального рівня за рік. Про це повідомляють аналітики на EastFruit.

«Вранці овочівники укладали угоди з продажу оптових партій червоних тепличних помідорів не дорожче 10 грн/кг, хоча при реалізації продукції дрібному оптом можна було отримати до 12 грн/кг. При цьому огірок можна було продати навіть за 15 грн/кг, тобто в півтора рази дорожче, ніж червоний помідор», — йдеться у повідомленні.

Рожевий помідор коштував майже, як червоний, при чому зазвичай він коштує дорожче. В середньому, тепличники отримували на 1-2 грн / кг більше, при продажу рожевих томатів в порівнянні з реалізацією червоних. Жовті помідори можна було реалізувати по 15 грн/кг, тобто за тією ж ціною, що і огірки.

Також повідомляється, що чорний помідор коштував значно дорожче. Ціни на нього коливалися в межах від 20 до 35 грн/кг, в залежності від сорту, якості та обсягу пропонованої партії.

«Фермери сподіваються, що різке падіння цін стимулює потік гуртових покупців, який останнім часом істотно знизився», — підсумовують аналітики.

Читати за темою: В Україні дефіцит тепличних помідорів

Виконано за допомогою Disqus