ЄС планує повністю заборонити імпорт продукції із залишками пестицидів

16 липня 2020 50 0
ЄС планує повністю заборонити імпорт продукції із залишками пестицидів

Під час недавньої відео-конференції з французькими сенаторами комісар ЄС з сільського господарства Януш Войцеховський заявив, що Євросоюз має намір повністю заборонити імпорт продуктів, вироблених з використанням пестицидів, які заборонені в Європі. Про це інформує SuperAgronom.com, з посиланням на reuters.com.

Як відомо, в останні роки з міркувань охорони здоров'я та навколишнього середовища у ЄС запроваджували заборони на використання великої кількості сільськогосподарських хімікатів. До 2030 року влада прагне скоротити використання пестицидів на 50%.

«Треба готуватися до складнощів в торговельній політиці Євросоюзу, з огляду на необхідність слідувати правилам Світової організації торгівлі, але в той же час, приймаючи щодо імпорту європейські стандарти», — наголосив комісар ЄС з сільського господарства.

Європейські фермери, екологічні активісти і деякі політики давно критикують чиновників ЄС за непослідовність у застосуванні норм та правил щодо імпортних продуктів харчування, до числа яких входять генетично модифіковані культури або продукція, отримана з використанням у ході вирощування спірних пестицидів.

Читати за темою: В Україні запустили виробництво рідких комплексних добрив

Виконано за допомогою Disqus