Україна вперше за 5 років належним чином утилізувала непридатні пестициди

23 липня 2020 34 0

Вперше за більше ніж 5 років, Україна розпочала вивозити непридатні пестициди для належної утилізації відповідно до вимог міжнародного законодавства. Повідомляє прес-служба Європейської Бізнес Асоціації.(ЄБА)

Так, станом на сьогодні, загальний обсяг вивезених для подальшого видалення/утилізації небезпечних відходів складає близько 300 т (охоплює 2 проєкти, де перший — вже завершено, а другий перебуває на фінальній стадії). Компанія-член Європейської Бізнес Асоціації, ТОВ «Сігмас Еколоджі», частина групи компаній S.I.Group Consort Ltd., Ізраїль, здійснювала роботу з належного пакування та вивезення комерційних партій непридатних пестицидів на завод компанії Tredi SAS (Seche Environnement SA) у Франції.

Першою партією у грудні 2019 р. стали 110 т небезпечних відходів, що були відправлені на видалення/утилізацію з Херсонської області на завод компанії Tredi SAS (Seche Environnement SA) у Франції. З початку 2020 р. роботу було продовжено.

Читайте також: ЄС планує повністю заборонити імпорт продукції із залишками пестицидів

Усі роботи проводилися згідно з українським та європейським екологічним законодавством, у т.ч. Постановою КМУ №1120 від 13.07.2000 р., Регламентом ЄС №1013/2006, Базельською конвенцією про транскордонне перевезення небезпечних речовин, Стокгольмською конвенцією щодо стійких органічних забруднювачів тощо. Варто зауважити, що всі процедури відповідають технічним інструкціям та вищезазначеним нормативно-правовим актам.

Також перед відправкою на завод компанії Tredi SAS усі небезпечні відходи пройшли жорстку перевірку з проведенням відповідних випробувань. Для роботи з небезпечними відходами кожен працівник був відповідно оснащений засобами хімічного захисту найвищого класу. Всі залучені до виконання робіт транспортні засоби пройшли відповідну сертифікацію та мали свідоцтва відповідності ADR та IMDG.

Небезпечні відходи були запаковані у сертифіковану тару, придатну для їх транспортування і зберігання. Крім того, тара пройшла всі необхідні випробування для відповідного застосування та має відповідні сертифікати згідно міжнародних стандартів. Тобто призначена для використання згідно з вимог ADR, IMDG, RЕАCH.

Виконано за допомогою Disqus