В Україні поетапно знижуватимуть податок для малих фермерів

16 липня 2020 2232 0
В Україні поетапно знижуватимуть податок для малих фермерів

Доопрацьований законопроект №3131-д передбачає поетапне зниження мінімальної суми податку для малих фермерів. Про це йдеться у матеріалі «Мінімальне податкове навантаження на 1 га сільськогосподарської землі: що підготували власникам паїв та орендарям у законопроєкті №3131-д?» на AgroPolit.com.

«Передбачається поетапне введення поставленого податкового зобов’язання шляхом застосування понижених коефіцієнтів для його розрахунку. Замість 4,5%, які почнуть застосовувати з 2024 року, пропонується коефіцієнт 3% — за 2021 рік, 3,5% — за 2022 рік, 4% — за 2023 рік», — йдеться у матеріалі.

Та зазначається, що штрафи за неправильно розраховане поставлене податкове зобов’язання за 2021 р. нараховуватися не будуть.

Крім того, для фізичних осіб-підприємців, зокрема сімейних фермерських господарств перші 2 роки (2021-2022 роки) ставка зобов’язання взагалі буде нульовою. Ці норми стимулюватимуть розвиток саме малих виробників і сімейних фермерських господарств, яких у нас сьогодні лише понад сто, а має бути десятки тисяч.

Крім того для селянських фермерських господарств (тобто тих, хто обробляє від 2 га і вище) можливість сплати лише 2% від нормативної грошової оцінки.

«Завдяки запропонованому у проєкті механізму детінізації виробництва через справедливе податкове навантаження з гектара, місцеві бюджети отримають реальні додаткові надходження. А все це — гроші, які підуть на підтримку та розвиток соціальної сфери села та його інфраструктури, на школи й дитсадки, лікарні, дороги тощо», — підсумовується у матеріалі.

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus