Аграріям представили електричну систему для боротьби з бур’янами

19 липня 2020 84 0
Аграріям представили електричну систему для боротьби з бур’янами
traktorist.ua

У німецькій компанії Zasso представили електричну систему Electroherb для боротьби з бур'янами без хімічного чи механічного втручання у садах та виноградниках. Про це йдеться на Traktorist.ua.

«Машина вагою 1200 кг, встановлена позаду трактора, складається з генератора (приводиться в дію валом відбору потужності), трансформатора, що перетворює змінний струм 220 В у постійний струм понад 7000 В, і електродів, що забезпечують проходження струму через ґрунт і назад. Позиціонуванням електродів можна керувати за допомогою гідравлічно керованої рухомої рами. Вони встановлені на рухомому бічному кронштейні, який, керуючись кінематикою, ковзає поблизу стійок», — йдеться у повідомленні.

Розробники зазначають, що боротьба з бур’янами здійснюється через електричну енергію, що руйнує рослинні клітини та мембрани. Розрахункова ефективність 60-90% на глибині до 20 см ґрунту. Результат залежить від висоти рослин та швидкості руху пристрою (2-3 км/год).

Складніші кореневі системи потребують більшої потужності, тому XPS-R також доступний з опцією збільшення потужності (24 кВт). Ґрунтові організми не повинні піддаватися більшому або навіть меншому впливу, ніж при механічному обробітку.

Читати за темою: Експерт розповів, як обрати ґрунтообробну техніку що зберігатиме вологу

Виконано за допомогою Disqus