Мінекономіки провело позаплановий аудит Аграрного фонду

17 липня 2020 74 0
Мінекономіки провело позаплановий аудит Аграрного фонду

Мінекономіки представив результати позапланового внутрішнього аудиту АТ «Аграрний фонд» за час правління Івана Баришева в період з 1 листопада 2019 р. по 1 червня 2020 р. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Дані аудиторського звіту свідчать про факти недотримання вимог законодавства та внутрішніх регламентів щодо ефективності використання державних коштів і майна, а також про факти зловживання, що характеризуються як такі, що можуть містити ознаки корупції.

За результатами аудиту також виявлено, що екс-голова Аграрного фонду Іван Баришев приймав необґрунтовані рішення щодо уцінки товарних запасів та їх реалізації за заниженою вартістю, що спричинили збитки компанії на суму понад 309 млн грн.

«Внаслідок необгрунтованого заниження цін при реалізації пшениці, соняшника та сої ПАТ «Аграрний фонд» недоотримано грошових коштів в сумі 11,6 млн грн», — зазначається в аудиторському звіті. 

Аудитори виявили й низку інших неправомірних дій екс-керівника та менеджменту Аграрного фонду, що містять ознаки корупції, неправомірної вигоди та зловживання службовим становищем. У звіті йдеться про неправомірне одноосібне рішення Івана Баришева щодо зменшення статутного капіталу ДП «Агрофонд-зерно» на 240 млн грн.

Крім того, виявлено, що в АТ «Аграрний фонд» проводилися незаконні витрати на суму 2 114,08 тис. грн на цілі, стосовно яких існує заборона у разі не затвердження фінансового плану.

Разом з тим, за сумлінне виконання службових обов’язків протягом 4 робочих днів, директор з безпеки компанії отримав премію в розмірі 1,1 млн грн.

Нагадаємо, перший квартал 2020 р., Аграрний фонд закінчив зі збитками в розмірі — 207 млн грн.

 

Виконано за допомогою Disqus