Кукурудзяні шкідники можуть призвести до втрати 40% врожаю

20 липня 2020 79 0
Кукурудзяні шкідники можуть призвести до втрати 40% врожаю
ukravit.ua

Для захисту посівів кукурудзи від стеблового кукурудзяного метелика та бавовникової совки необхідно приділити посилену увагу інсектицидному захисту цієї культури, адже  за недостатньо ефективного та несвоєчасного контролю втрати врожаю від цих шкідників можуть сягати до 40%. Про це повідомляють фахівці компанії UKRAVIT.

«На сьогодні гусеницями стеблового кукурудзяного метелика пошкоджено 1-5% рослин кукурудзи у степовій та лісостеповій зонах, а гусеницями бавовникової совки — навіть більше посівів кукурудзи, сої, просапних культур, овочів та багаторічних трав на півдні країни, і ця динаміка буде зростати», — відзначає Олександр Мигловець, керівник агрономічного департаменту компанії.

За його словами, ситуація ускладнюється ще й тим, що, окрім пошкоджень, які ці шкідники наносять кукурудзі, вони створюють сприятливі умови для проникнення та розвитку в рослинах грибкових хвороб, що надалі неминуче провокує втрати якісних та кількісних показників зерна.

«Тож у таких умовах я рекомендував би ретельно проводити моніторинг за допомогою феромонних пасток у посівах кукурудзи і за потреби вдатися до інсектицидної обробки в період масового льоту-початку відродження гусениць, при перевищенні їх рівня ЕПШ», — зазначив Олександр Мигловець.

Для контролю стеблового кукурудзяного метелика, бавовникової совки, а також спектра інших небезпечних шкідників кукурудзи Олександр Мигловець радить застосовувати високоефективний інсектицид Колібріс (тіаклоприд, 280 г/л + новалурон, 120 г/л). Комбінація двох діючих речовин із різних хімічних груп забезпечує знищення шкідників на усіх стадіях розвитку та попереджає ризик виникнення резистентності.

Також повідомляється, що Колібріс контролює широкий спектр шкідників із рядів Lepidoptera (Лускокрилі), Coleoptera (Твердокрилі), Hоmоptera (Рівнокрилі) та Diptera (Двокрилі) та забезпечує одночасно швидкий «нокаут-ефект» і тривалий період захисної дії.

Він є ефективним і надійним рішенням проти популяцій шкідників, стійких до піретроїдів і фосфорорганіки, й при цьому — безпечним для ентомофагів та запилювачів.

Читати за темою: Комплексне підживлення сої дає прибавку врожайності до 15% — експерт

Виконано за допомогою Disqus